2018AJANKOHTAISTAAjankohtaista 2018Ajankohtaista alallaAjankohtaista alalla 2018

EU:n uusi tietosuoja-asetus GDPR astuu voimaan 25.5. – uudistus tuo mukanaan monia hyötyjä

Uusi tietosuoja-asetus on edellyttänyt henkilötietoja käsitteleviltä yrityksiltä ja organisaatiolta ponnistuksia jo pidemmän aikaa. Kerroimme valmistautumisesta muutoksiin tarkemmin täällä. Velvollisuuksista ja sanktioista on puhuttu paljon, entä sitten GDPR:n hyödyt? Listasimme niistä tärkeimmät.

Henkilötietojen käsittely on tärkeä osa taloyhtiön asukkaiden ja osakkaiden toimivaa arkea. Uuteen tietosuojalainsäädäntöön liittyvät velvollisuudet ovat antaneet mahdollisuuden siihen liittyvien toimintatapojen yhtenäistämiseen ja sujuvoittamiseen.

EU:n uusi tietosuoja-asetus eli GDPR lisää aidosti henkilötietojen käsittelyn avoimuutta ja läpinäkyvyyttä

Asetus velvoittaa noudattamaan tietojen käsittelyssä lainmukaisuutta, kohtuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Rekisteröityjen oikeudet omien henkilötietojen käsittelyn valvomiseen ja tietojen kontrollointiin vahvistuvat. Käyttötarkoitussidonnaisuus, tietojen minimointi, täsmällisyys ja säilytyksen rajoittaminen, tietojen eheys ja luottamuksellisuus ovat järkeviä ja ymmärrettäviä tietosuojaperiaatteita.
Uudet pelisäännöt antavat paremmat mahdollisuudet hyödyntää digitaalisia palveluita ilman pelkoa siitä, että henkilötietoja käytetään väärin. Luottamus henkilötietojen käsittelyyn vahvistuu.

Hei isännöintiyritys!

Vielä ehdit laittaa tietosuoja-asiat kuntoon. Tietosuoja-asiat haltuun -palvelumme avulla varmistat sujuvan muutoksen uuteen aikaan: kartoitamme tilanteesi, teemme toimenpide-ehdotuksen ja varmistamme henkilökuntasi osaamisen.

Muista myös oppaamme!

Tietosuoja taloyhtiössä  -oppaassa käsitellään käytännönläheisesti ja tiiviisti tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaikutuksia taloyhtiöiden ja isännöintiyritysten toimintaan. Lue lisää ja tilaa.

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä, kai.haarma(at)kak-laki.fi