2017AJANKOHTAISTAAjankohtaista toimistoltammeAjankohtaista toimistoltamme 2017

Esittelyssä toimistomme Oikeustieteen ylioppilaat

Esittelyssä toimistomme “oikkarit”

Oikeustieteen ylioppilaat “oikkarit” ovat suuri apu toimistomme arjessa. Yksi tärkeistä tavoitteistamme on tukea tulevaisuuden tekijöiden työssäoppimista, innostaa heitä alalle ja kannustaa eteenpäin urapolulla. Keitä meillä tällä hetkellä työskentelee, mitä heidän tehtäviinsä kuuluu ja millaisia pitkän tähtäimen tavoitteita nuorilla on?
Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:llä työskentelee parhaillaan 11 oikeustieteen ylioppilasta, kahdeksan Helsingissä ja kolme Tampereen toimistossa. Kysyimme heiltä seuraavaa:
1. Kerro itsestäsi ja tehtävänkuvastasi?
2. Mielestäsi kiinnostavin kiinteistöjuridiikan osa-alue?
3. Parasta työssäsi?
4. Missä näet itsesi kymmenen vuoden kuluttua?

Helsingin toimisto

Julius Viherkenttä

1. Olen viidennen vuoden oikeustieteen opiskelija. Tehtävänkuvaani kuuluu mm. asiakirjojen laadintaa, selvitystehtäviä sekä käytännön asioiden hoitamista.
2. Yksi kiinteistöjuridiikan kiehtovimmista piirteistä minulle on nimenomaan se, että siihen liittyy monenlaisia – välillä yllättäviäkin – erilaisia juridiikan osa-alueita.
3. Parasta työssäni ovat mielenkiintoiset työtehtävät sekä loistavat työkaverit.
4. Toivottavasti valmistuneena juristina.

Eeva Asikainen

1. Opiskelen neljättä vuotta Helsingin oikeustieteellisessä. Avustan juristeja, luonnostelen haastehakemuksia ja lausuntoja sekä blogikirjoituksia. Hoidan myös asiakkaiden vastaanottamisen sekä kahvitarjoilun neuvotteluihin.
2. Asuntokaupat. Asunnon osto on suuri taloudellinen investointi ja siihen liittyy riskejä. Asuntokauppoja koskeva oikeuskäytäntöön kietoutuu monia eri kysymyksiä.
3. Monipuolisuus. Saan tehdä paljon erilaisia ja eritasoisia tehtäviä, ja siten pääsen myös haastamaan itseäni. Täällä ei ole kynnystä pyytää apua, joten vaikeatkin hommat saadaan aina tehtyä.
4. Kymmenen vuoden kuluttua, eli 35 vuotiaana, näen itseni juristina tekemässä työtä, joka on edelleen vaihtelevaa ja sopivan haastavaa.

Emilia Asikainen​​​​

1. Olen toisen vuoden oikeustieteen opiskelija Turun yliopistossa. Avustan juristeja erilaisilla päivittäisissä tehtävissä, otan vastaan asiakkaita ja hoidan tapaamisten valmistelua. Työnkuvaan sisältyy myös esimerkiksi postien viemistä ja lajittelua.
2. Kunnossapitovastuuasiat. Vahingon sattuessa ja yksityiskohtien paljastuessa on usein epäselvää, kuka joutuu vastuuseen.
3. Monipuolisuus. On mielekästä päästä tekemään juridisesti vaativia tehtäviä ja pohtia oikeuskysymyksiä. Työn vastapainona toimii hyvin arkisemmat askareet. Toimistossa on myös hyvä yhteishenki eli apua saa aina tarvittaessa.
4. Kymmenen vuoden kuluttua, eli 32 vuotiaana, näen itseni mielekkäässä juristintyössä, joka tarjoaa sekä haasteita että onnistumisen tunteita.

Essi Savonen

1. Olen 24-vuotias oikeustieteen notaari. Tehtävänkuvaani kuuluu mm. erilaiset juridiset selvitystyöt sekä juristien avustaminen laajasti eri työtehtävissä.
2. Huoneiston hallintaanottoon ja häätöön liittyvät asiat. Vaikka laissa on selvästi määritelty molempien prosessien kulku, ovat tapaukset katsottava usein tapauskohtaisesti.
3.  Monipuolisuus sekä haastavuus. Jokainen päivä on erilainen ja päivän päättyessä olen aina oppinut jotain uutta. Lisäksi työskentely alan huippujen kanssa tarjoaa parhaan mahdollisen opin.
4. Toivottavasti jossain lämpimässä toteuttamassa unelmaani yrittäjänä laki-alalla.

Tuomas Orjala

1.Olen 25-vuotias neljännen vuoden oikeustieteen ylioppilas Helsingin Yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Aloitin toimistolla keväällä 2015. Toimenkuvaani kuuluu lakimiesten avustavat tehtävät niin päivittäisissä käytännön asioissa kuin esimerkiksi haastehakemusten laatimisessa ja juridisen selvitystyön parissa.
2. Kiinnostavin kiinteistöjuridiikan osa-alue liittyy AOYL:n 4 ja 5 luvun kunnossapitoa ja muutostöitä koskevien säännösten tulkintaan osana käytännön ongelmatilanteita. Myös päätöksentekoa koskeva juridiikka on erityisen mielenkiintoista.
3. Parasta työssäni on mahdollisuus kehittää itseäni haastavien ja tulkinnallisten kysymysten parissa.  Työkaverit ja toimistomme ilmapiiri ovat parhaasta päästä.
4. Toivottavasti viisaampana ja ainakin valmistuneena lakimiehenä toimimassa mahdollisesti juuri kiinteistöjuridiikan alalla.

Katariina Kuhanen

1. Olen 27-vuotias oikeustieteen ylioppilas. Avustan toimistomme lakimiehiä ja teen yleisiä toimistotöitä.
2. Erilaiset asuinhuoneistojen vuokraukseen liittyvät asiat ja hallintaanotot, sillä ne saattavat olla melko värikkäitä.
3. Parasta työssäni on uuden oppiminen ja tämän soveltaminen käytännössä.
4. Toimin mielenkiintoisissa ja haastavissa työtehtävissä, mieluiten kuitenkin ihmisoikeusjuridiikan parissa.

Juuso Laurila

1. Olen 26-vuotias oikeustieteen ylioppilas. Tehtävänkuvaani kuuluu toimistomme lakimiesten avustaminen sekä yleiset toimistotyöt.
2. Mielestäni kiinnostavin kiinteistöjuridiikan osa-alue on rakennusurakat sekä niiden ongelmakohdat, sillä ne sisältävät monia mielenkiintoisia juridisia kysymyksiä.
3. Parasta työssäni on mielenkiintoiset ja haastavat työtehtävät sekä niistä oppiminen.
4. Olen lakimiestehtävissä rakentamiseen liittyvien ongelmien parissa.

Lisäksi Helsingin toimistolla työskentelee Johanna Ylä-Mononen.

Tampereen toimisto

Rasmus Kanerva

1. Avustavat lakimiestehtävät, lakineuvonta sekä toimistotehtävät.
2. Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen sekä kiinteistökehitys. Tykkään yhdistää juridiikan bisnekseen.
3. Monipuoliset työtehtävät.
4. Siviilissä aviomiehenä ja isänä, työelämässä asianajajana tai yrityksen johtotehtävissä.

Jami Paturi

1. Työtehtäviini kuuluu muun muassa juristien avustaminen ja juoksevien asioiden hoitaminen. Olen kotoisin Tampereelta, mutta asun tällä hetkellä Turussa. Opiskelen Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa.
2. Koen kiinnostavimmaksi yhtiöoikeudelliset asiat, erityisesti rahoitusasiat (esimerkiksi osakeanti uudisrakentamisessa)
3. Monipuolinen tehtäväkenttä. Yksikään päivä ei ole samanlainen.
4. Näen itseni juristina asianajotoimistossa. Työskentelen yhtiöoikeudellisten asioiden parissa.

Juulianna Koistinen
1. Olen 23-vuotias syntyperäinen tamperelainen. Opiskelen Turun yliopistossa neljättä vuotta ja keväällä valmistuin oikeustieteen notaariksi. Työnkuvaani kuuluu erinäiset avustavat lakimiestehtävät, kuten toimeksiantojen avaus. Lisäksi hoidan toimiston juoksevia tehtäviä, postituksen ja kahvitarjoilut.
2. Asunto-osakeyhtiön ja osakkaiden väliset oikeudet ja velvollisuudet. Tästä osa-alueesta mielenkiintoisen tekee sen monipuolisuus ja käytännönläheisyys. Minusta on hienoa, että voimme auttaa asiakkaita hyvinkin arkipäiväisissä ongelmissa.
3. Päivittäiset haasteet ja jatkuva uuden oppiminen.
4. Haaveeni on, että kymmenen vuoden kuluttua olen perheellinen ja saan asua Tampereella. Haluaisin työskennellä asianajajana, ja toivon olevani niin onnekas, että olisin ehtinyt nähdä maailmaa.