Purkava uusrakentaminen

Varmista paras lakiasiantuntemus vaativassa rakennusprojektissa.

Purkava uusrakentaminen on mielenkiintoinen vaihtoehto, kun tavoitteena on hyödyntää taloyhtiön sijainnin mahdollistama arvonnousu tai kuitata esimerkiksi laajoista korjaushankkeista aiheutuvia kustannuksia. Rakennuksen tai sen osan purkamisesta ja korvaamisesta uudella voidaan nykyään päättää yhtiökokouksessa 4/5:n määräenemmistöllä. Lakiuudistus tarjoaa taloyhtiöille uusia ja varteenotettavia vaihtoehtoja hyvän asumisen edistämiseksi.

Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy tarjoaa juridista asiantuntemusta purkavan uusrakentamisen kaikissa vaiheissa:

Vaihe 1:
Hanketta harkitaan

Kartoitamme selvittelyvaiheessa taloyhtiön tontin tarjoamat vaihtoehdot ja avustamme taloyhtiön ja kiinteistön perusselvityksen laadinnassa sekä viranomaisneuvotteluissa. Huolehdimme, että taloyhtiön hallituksella ja osakkailla on riittävästi tietoa sujuvaan päätöksentekoon. Lisäksi varmistamme projektin lainmukaisen etenemisen eri vaiheissa.
 

Vaihe 2:
Kaavoitusprosessin käynnistyminen

Toimimme taloyhtiön tukena neuvotteluissa ja laadimme sopimuksen, jolla kaavoitusprosessin voi käynnistää tulevan ostajan kanssa.

Vaihe 3:
Maankäyttösopimusneuvotteluista kauppakirjoihin

Osallistumme maankäyttösopimusneuvotteluihin ja avustamme kiinteistön kaupan esisopimusten ja lopullisten kauppakirjojen tai merkintäsopimusten tekemisessä. Tunnemme hyvin myös hallinnanjako-, rasite- ja yhteisjärjestelysopimukset.

Toteutetaanko hanke lunastamalla vähemmistöosakkaiden osakkeet? Kysy meiltä sopimuskokonaisuudesta, jonka avulla niin taloyhtiön kuin osakkaidenkin edut ja tarpeet turvataan!

Osaava kumppanisi myös lisä- ja täydennysrakentamisen hankkeissa

Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy  on Suomen suurin kiinteistöalaan erikoistunut asianajotoimisto. Palvelemme asiakkaitamme asumisen, rakentamisen ja ympäristön juridiikkaan sekä työsuhteisiin liittyvissä kysymyksissä. Toimistomme sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella, mutta palvelemme asiakkaitamme koko maan laajuisesti. Toiminnassamme yhdistyvät pitkä kokemus, kiinteistöalan monipuolinen asiantuntemus, korkea laatu ja tehokkuus.