Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa
–julkaisut

Toteutamme vuosittain kiinteistöjuridiikan ajankohtaisia teemoja käsittelevän julkaisun. Julkaisut sisältävät asiantuntijoidemme laatimia artikkeleita sekä materiaalia kiinteistöalan kiinnostavimmista oikeudellisista ongelmista ja ratkaisuista.

Vuosi 2024 – Kiinteistöjuridiikan ajankohtaiskatsaus

Vuoden 2024 julkaisumme jakautuu neljään osaan: asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöt, asuminen, rakennuttaminen ja kiinteistöliiketoiminta. Lisäksi julkaisusta löytyy ruotsinkielinen osio. Julkaisusta voit lukea muun muassa seuraavista aiheista: Esteettömyyttä ja kestävää asumista edistävät asunto-osakeyhtiölain muutokset, sähköauton latauspisteiden asennuksen, kustannustenjaon ja kunnossapidon huomioitavat seikat, kiinteistöjen kutsumattomat vieraat – pienjyrsijät ja tuholaiset, urakoitsijan huomautusvelvollisuus ja sen vaikutus vastuukysymyksiin, taloyhtiön rooli osakasmuutostyössä virallisena rakennushankkeeseen ryhtyvänä, viisi vinkkiä purkavaan uusrakentamishankkeeseen.

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2024 -julkaisu aukeamittain

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2024 -julkaisu sivuittain

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2024 -digilehti

Vuosi 2023 – Kiinteistöjuridiikan ajankohtaiskatsaus

Vuoden 2023 julkaisumme jakautuu neljään osaan: asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöt, asuminen, rakennuttaminen ja kiinteistöliiketoiminta. Näistä jokaisessa kerrotaan case-tapaus sekä avataan asiantuntijamme ajatuksia ajankohtaisesta teemasta. Esimerkiksi asumisen osiossa kysytään, onko taloyhtiönne valmis energian hinnannousuun, kun taas rakennuttamisen osalta pohditaan uuden asunto-osakeyhtiön isännöintiin liittyviä kiemuroita. Kiinteistöliiketoiminnan osiossa kerrotaan, millaista apua kiinteistöjuristi tarjoaa konversiohankkeessa. Esimerkkinä toimii Helsingin Punavuoressa sijaitseva Alvar Aallon suunnittelema Insinööritalo. Lue myös, miten toimitushäiriöiden ja kustannusten voimakas nousu voi mahdollisesti vaikuttaa taloyhtiön sopimussuhteeseen, ja millaisia asioita tilanteessa kannattaa ottaa huomioon.

Pääjuttuna julkaisemme yrityksemme perustajaosakkaan, Petteri Kuhasen haastattelun eläkkeelle jäämisen kynnyksellä. Yli kolmeen vuosikymmeneen kiinteistöjen lakiasioiden parissa mahtuu paljon.

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2023 -julkaisu aukeamittain

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2023 -julkaisu sivuittain

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2023 -digilehti

Vuosi 2022 – Kiinteistöjuridiikan ajankohtaiskatsaus

Vuoden 2022  vuosijulkaisun laajempia teemoja ovat asuminen, asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöt, rakentaminen, rakennuttaminen sekä kiinteistöliiketoiminta. Lisäksi lehdessä on artikkeleita ajankohtaisista ja toimistomme hoitamista käytännön tapauksista sekä asiantuntijoidemme konkreettisia näkemyksiä. Kiinteistöasioiden ohella mukana on aikaisempien vuosien tapaan ripaus kulttuuria, kun esittelemme toimiston valitseman vuoden nuoren taiteilijan. Löydät sivuilta myös asianajajiemme valikoidut reseptit ruokapöytään.

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2022 -julkaisu aukeamittain

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2022 -julkaisu sivuittain

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2022 -digilehti

Vuosi 2021 – Kiinteistöjuridiikan ajankohtaiskatsaus

Vuoden 2021 vuosijulkaisuun on koottu kattavasti tietoa asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöiden juridiikasta asumiseen, rakennuttamiseen ja kiinteistöliiketoimintaan. Julkaisussa esitellään juridisiin kysymyksiin liittyvää asiantuntijatietoa vaihtelevien, mutta kiinnostavien juttutyyppien kautta. Asiantuntijapainotteisen tiedon lisäksi annamme viinivinkit vuodelle 2021 sekä esittelemme Vuoden nuori taiteilija 2020 -valintamme, kuvataiteilija Jaakko Hukkasen.

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2021 -julkaisu aukeamittain

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2021 -julkaisu sivuittain

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2021 -digilehti

Vuosi 2020 – Vahingot ja vastuut taloyhtiöissä

Vuoden 2020 vuosijulkaisun teema on erilaiset vastuutilanteet. Artikkeleissa avataan vahingonkorvauskysymyksiä osakkaan, taloyhtiön, vuokranantajan, urakoitsijan, suunnittelijan, isännöitsijän ja kiinteistövälittäjän osalta. Myös vakuutusturvaa käsitellään esimerkiksi suorituskyvyttömyysvakuutusten kannalta. Useimmat kirjoitukset perustuvat tositapahtumiin, jolloin niistä on aitoa hyötyä kiinteistönpidon ja hallinnon hoitamisen arjessa.

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2020 -julkaisu aukeamittain

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2020 -julkaisu sivuittain

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2020 -digilehti

Vuosi 2019 – Taloyhtiön neljä vuodenaikaa

Tähän vuosijulkaisuun on laadittu asiantuntija -artikkeleita asuinkiinteistöjen tyypillisistä tilanteista vuoden aikana. Ajatus on tarjota vastauksia kiinteistöjuridisiin kysymyksiin vuosikellon omaisesti, jolloin julkaisusta olisi hyötyä koko vuoden ajaksi. Artikkelit käsittelevät muun muassa yhtiökokouskutsua, taloyhtiön talousarviota, urakkasopimuksia, talviajan riskejä ja reklamaatiota.

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2019 -julkaisu aukeamittain

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2019 -julkaisu sivuittain

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2019 -digilehti

Vuosi 2018

Tämän vuoden Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa- vuosijulkaisun kantava teema on Hyvä Asuminen. Artikkelit käsittelevät uuden tietosuoja-asetuksen vaikutuksia, kiinteistön turvallisuudesta huolehtimista ja osakkaan huoneiston muutostyöoikeutta sekä paljon muuta. Toivomme, että onnistumme tarjoamaan sinulle hyödyllistä tietoa kiinteistöalan juridiikasta.

Ajankohtaista kiinteistöjuriidikassa 2018 -julkaisu aukeamittain

Ajankohtaista kiinteistöjuriidikassa 2018 -julkaisu sivuittain

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2018 -digilehti

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa -julkaisut, 2017 ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa

Vuosi 2017

Vuoden 2017 kiinteistöjuridiikan ajankohtaisjulkaisussamme tarkastelemme kestäviä ratkaisuja ja valintoja. Tällaiset ratkaisut tarkoittavat ympäristöystävällisiä valintoja, hallittuja korjausrakentamisen projekteja ja sopimushallintaa sekä hyvää liiketoimintatapaa. Näillä turvaamme vakaan ja turvallisen ympäristön ja olosuhteet myös tuleville polville.

Ajankohtaista kiinteistöjuriidikassa 2017 -julkaisu aukeamittain

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2017 -julkaisu sivuittain

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2017 -digilehti

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa -julkaisut, Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2016 Kak-Laki

Vuosi 2016

Vuonna 2016 teemana on riskien hallinta. Julkaisussa asiantuntijamme käsittelevät teemaa monipuolisesti. Mukana on myös muutama esimerkki tosielämän tuomista yllätyksistä. Julkaisusta löydät lisäksi riskienhallinnan ABC:n ja työnantajan muistilistan. Lue ja hyödynnä asiantuntijamme vinkit ja neuvot riskien minimointiin ja hallintaan.

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2016 -julkaisu aukeamittain

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2016 -julkaisu sivuittain

Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa -julkaisut.Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2015 Kak-Laki
Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa -julkaisut, Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2015 Kak-Laki

Vuosi 2015

Lue Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2015 tästä
Lue kiinteistösijoittajille suunnattu Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2015 tästä