Isännöinti tarvitsee luotettavaa tukea lakiasioissa

Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy palvelee isännöitsijöitä heidän työtehtäviinsä liittyvässä juridiikassa. Huolehdimme muun muassa sopimusten laadinnasta ja tulkinnasta, avustamme vastuu- ja vahingonkorvauskysymyksissä ja koulutamme ajankohtaisista aiheista. Meiltä saat parhaan juridisen asiantuntemuksen, jotta voit rauhallisin mielin keskittyä omaan työhösi eli taloyhtiöiden menestyksekkääseen johtamiseen. 

Yhteydenotto on maksuton.

Isännöinti on merkittävässä roolissa taloyhtiön johtamisessa

Isännöinti on taloyhtiön oikea käsi. Se huolehtii kiinteistön ja rakennusten pidosta ja hoitaa taloyhtiön muuta päivittäistä hallintoa. Isännöinti perustuu isännöintisopimukseen ja sen ehtoihin. Toimialalla nojaudutaan usein myös isännöinnin yleisiin sopimusehtoihin (ISE 2007). 
 
Käytännössä isännöitsijä vastaa siitä, että taloyhtiön kirjanpito tehdään lainmukaisesti ja varainhoito järjestetään luotettavalla tavalla. Työnkuvaan kuuluu huolehtia myös siitä, että taloyhtiön hallitus saa päätöksentekoon riittävästi asianmukaista tietoa. Isännöinnillä on lisäksi tärkeä rooli esimerkiksi kiinteistön ja rakennusten pidosta huolehtimisessa ja taloyhtiön talouden hallinnan sekä yhtiössä pidettävien kokousten valmistelussa. 

Ratkaise isännöintiin liittyvät kysymyksen kiinteistöjuridiikan ammattilaisen avulla

Monipuoliset isännöinnin työtehtävät vaativat monessa kohdassa erityistä tarkkuutta. Taloyhtiön päätöksenteossa isännöitsijän onkin usein pystyttävä jälkikäteen osoittamaan menetelleensä huolellisesti. Vastuunkanto sujuu kuitenkin ongelmitta, kun huolehtii siitä, että päätökset tehdään lainmukaisesti ja taloyhtiön hallitus saa riittävästi tietoa tärkeistä asioista. Isännöinti helpottuu, kun lähellä on kiinteistöjuridiikan ammattilainen, jonka puoleen voi milloin vain kääntyä erilaisissa kysymyksissä ja yllättävissäkin lainopillisissa pulmissa. 

Isännöintisopimus on avain onnistuneeseen asiakassuhteeseen

Taloyhtiön isännöintisopimus on isännöintiyrityksen ja asiakkaan välinen sopimus isännöintipalveluiden ostamisesta. Isännöitsijän tarkemmat tehtävät palkkioineen määritellään isännöintisopimuksessa ja sen liitteissä. 

Selkeästi laadittu isännöintisopimus antaa isännöitsijälle ja taloyhtiölle yhtenäisen käsityksen kuukausipalkkioon ja erillisveloitukseen sisältyvistä toimista.  Valveutunut taloyhtiön hallitus käy säännöllisesti yhdessä isännöinnin kanssa läpi isännöintisopimuksen ehtoja. Etenkin hallituksen vaihtuessa tämä on tärkeä toimenpide. Kun taloyhtiön isännöintisopimus syntyy, se sitoo molempia osapuolia – niin isännöitsijää kuin taloyhtiötä. Mikäli sopimukseen halutaan muutoksia, niissä on noudettava sovittua menettelyä. Muutoksista kannattaa aina sopia kirjallisesti ja hyväksyä sopimusmuutokset taloyhtiön hallituksessa kuin osapuolet allekirjoittavat muutosasiakirjan. 

Juridiset palvelumme:

Isännöitsijän edustaminen ja avustaminen neuvotteluissa

Isännöintisopimus – laadinta, konsultaatio ja tulkinta

Riita-asiat

Avustaminen vastuu- ja vahingonkorvaus-kysymyksissä

Yrityksemme yhteistyö Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n kanssa on ollut tiivistä ja laajaa. Olemme saaneet apua yksittäisiin tapauksiin liittyvissä kysymyksistä ja lausunnoista kokonaisten hankeprojektien läpivientiin saakka. Taloyhtiömaailman syvällisemmän ymmärtämisen lisäksi olemme saaneet täsmäapua yrityksen sopimus- ja työantajavelvoitteiden hoitamiseen. Toimiston asianajajat ovat helposti lähestyttäviä ja selkeäsanaisia. Heidän rauhallinen tapansa kuunnella ja opastaa toimii hyvin, vaikka me isännöinnin hektisessä arjessa olemmekin välillä ehkä kärsimättömämpää sorttia.”
Esko Sivula,
Yhteyspäällikkö, FMA, AIT, ISA
Pirkanmaan Ammatti-Isännöinti Oy, Pamis
Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n asiantuntijoilla on laaja-alainen tietämys kiinteistöalasta ja ”kansantajuinen” lähestymiskulma asioihin. Olemme hyödyntäneet asianajotoimiston apua muun muassa isännöintisopimusten laadinnassa, erilaisissa rasitesopimusasioissa sekä työsuhteiden selvittelyssä. Myös monet asiakastaloyhtiömme ovat saaneet luotettavaa lakiapua esimerkiksi takuu-, virhe- ja rekmalaatiokysymy
Tarja Korhonen, Matinkylän Huolto Oy ISA,
Toimitusjohtaja

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun yhteydessä

Lähetä yhteydenottopyyntö lomakkeen kautta, niin olemme sinuun yhteydessä. 

Yhteydenotto on maksuton.