Vuoden nuori taiteilija 2015: Ilari Hautamäki

Toimistomme valitsema vuoden nuori taiteilija on Ilari Hautamäki (s.1983), joka oli tänä talvena mukana myös Nuoret 2015 -näyttelyssä Helsingin Taidehallissa.

Ilari Hautamäki kertoi haastattelussamme töistään vapautuneesti: ”Teen abstrakteja maalauksia, joissa on esittäviä elementtejä. Työni jatkavat abstraktin maalauksen perinnettä, mukaillen nykymaalauksen keinoja. Lähestyn abstraktin maalauksen vakavasti otettua kenttää rennolla ja humoristisellakin tavalla. Näen että työni ovat uutta nykymaalausta, jossa yhdistyy erilaisia teemoja. Jos vertaan esimerkiksi 1950-luvun abstrakteihin töihin ja taiteilijoihin, niin työni lähtevät eri lähtökohdista.”

Hautamäki kertoo myös, että aikaisemmin hänen teoksensa olivat pelkistetympiä ja geometrisempia. ”Niissä esiintyi muun muassa horisontteja, avaruusteemoja ja grid-kuviointia. Pari vuotta sitten sivellin vapautui geometrisista muodoista ja kankaat alkoivat täyttyä runsaasti. Uusissa töissäni sivellinjälki on muuttunut sujuvammaksi. Maalausteni aiheina käytän muun muassa: orgaanisia kukkamaisia muotoja, pilviä, vettä, aihioita luonnosta, ympäristöstä. Yhdistelen kuvia vapaaseen tyyliin.”

http://www.ilarihautamaki.com/

Jaa kirjoitus

Facebook
Twitter
LinkedIn