Vuoden nuori taiteilija 2016: Henna Jula

Kuvataiteilija Henna Jula on toimistomme valitsema vuoden nuori taiteilija. Teoksissa näkyy hänen kiinteä suhteensa Itä-Aasialaiseen estetiikkaan. Henna Jula on käynyt matkoillaan Kiinassa, Japanissa ja Etelä-Koreassa, minkä lisäksi opiskeluajalla Taipeissa, Taiwanissa on ollut suuri merkitys hänen työhönsä.

Itä-Aasialainen estetiikka sekä kiinalaiset ja japanilaiset tussimaalaukset ovat vaikuttaneet niin maalaustekniikkani muodostumiseen, tapaani sommitella kuin maalaamiini aiheisiin. Edelleen teoksissani on nähtävissä Taipein kasvitieteellisen puutarhan lootuslampi, Henna Jula kertoo.

Henna Jula on kuvataiteilija, joka valmistaa maalauspohjat töihinsä itse.

– Valitsen kankaan, valmistan kiilapuut ja teen pohjustuksen kankaalle. Pohjan pitää olla mahdollisimman tasainen ja valkoinen, koska teoksissa kuultavat vaaleat osat ovat valkoista maalauspohjaa, Jula kuvailee.

Varsinainen maalaustyö alkaa siitä, että hän rajaa asioita maalauksen ulkopuolelle ja keskittyy liikkeeseen. Työskennellessään Jula siirtelee maaliaineita ja värejä maalauskankaalla siveltimien ja erilaisten maalinesteiden avulla. Osa työstä valmistuu hylkimisreaktiossa, kun eri maaliaineet kohtaavat toisensa ja väri leviää orgaanista kuviota muistuttaen.

Kuvataiteilija Henna Jula (s. 1990) valmistuu kuvataiteen maisteriksi Helsingissä joulukuussa 2016. Taiteita hän on opiskellut myös mm. Oriveden opiston kuvataidelinjalla ja Taipein National University of the Arts’ssa Taiwanissa. Henna Julan teoksia voit nähdä toimistoissamme Helsingissä ja Tampereella.

Aiemmat valintamme vuoden nuoreksi taiteilijaksi ovat: Ilari Hautamäki, Jenni Yppärilä, Aki Turunen, Eeva-Riitta Eerola ja Inkeri Harri. Nuorten taiteilijoiden taidetta on nähtävillä toimistoissamme.  

Jaa kirjoitus

Facebook
Twitter
LinkedIn