Iisa Maaranen on vuoden nuori taiteilija 2017

Iisa Maaranen on vuoden nuori taiteilija 2017

Toimistomme nimeää vuosittain lahjakkaan nuoren taiteilijan, jonka uraa tuemme teoshankinnalla. Tällä kertaa valintamme on Iisa Maaranen, jolla on kyky tehdä arkisista asioista kuten teollisuushalleista kaunista taidetta.

Iisa Maarasen töissä toistuu usein arkisia ja jokapäiväisiä asioita, jotka muuntuvat hänen töissään tarinoiksi ja symboleiksi. Maaranen kertoo inspiroituvansa vaikka kotona nurkissa pyörivistä pölyhiukkasista. Hän kokee myös luonnon läsnäolon töissään tärkeäksi ja ajankohtaiseksi, ja teoksissa näkyykin usein elementtejä luonnosta.Kuvataideakatemiassa opintojaan viimeistelevä taiteilija kertoo maalaavansa paljon öljyväreillä, mutta inspiroituneensa viime aikoina yhä enemmän temperamaalauksesta. Viime vuonna Maaranen osallistui kahden muun maisteriopiskelijan kanssa Belgiassa järjestettyyn eri taideakatemioiden yhteisnäyttelyyn. Näyttelyn yhteydessä järjestetyssä kilpailussa hän sijoittui toiseksi.
Iisa Maaranen
Iisa Maaranen: Lopulta palaudumme samaan muotoon

Maarasen upeat sinisävyiset teokset ovat pian nähtävillä Helsingin ja Tampereen toimistollamme. Taiteilijan laajempi haastattelu on luettavissa vuoden 2018 vuosijulkaisusta, joka ilmestyy tammikuussa.

Jaa kirjoitus

Facebook
Twitter
LinkedIn