Kiinteistöjuridiikkaa jo 20 vuotta!

Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n tarina sai alkunsa vuonna 1999. Yrityksen perustajanelikon vahva yhteinen visio, onnistuneet rekrytoinnit ja keskittyminen yhteen alaan ovat siivittäneet asianajotoimiston vakaan kasvun tielle.  

 

Juhlavuoden kunniaksi otimme käyttöön juhlalogon.

Suomen suurin kiinteistöalan juridiikkaan erikoistunut asianajotoimisto sai alkunsa, kun opiskelu- ja työkuvioista tutuksi tulleet kaverukset, asianajajat Jarmo Asikainen, Petteri Kuhanen, Laura Veltheim-Asikainen ja Ari Kanerva päättivät yhdessä ottaa ratkaisevan ura-askeleen. Nelikon ensimmäinen toimistotila sijaitsi Helsingin sydämessä Fredrikinkadulla ja töitä riitti kaikille alusta alkaen täyspäiväisesti.

Ajankohta asianajotoimiston perustamiselle oli ideaali: alalla toimi 1990-luvun lopulla vain yksi kilpaileva asianajotoimisto ja nuoret juristit olivat ehtineet solmia työelämänsä aikana paljon kontakteja isännöitsijätoimistoihin ja asiakkaisiin. Toimiston ensimmäinen asiakasryhmä oli asunto-osakeyhtiöt ja edelleenkin valtaosa asiakkaista on isännöitsijöitä ja taloyhtiöitä.

Keskittäminen kannatti

Seuraavina vuosina toiminta kasvoi rekrytoinneilla ja toimitiloja laajentamalla. Uusia osakkaitakin on tullut mukaan. Perustajanelikko on pysynyt yhdessä 20 vuotta, vaikka asianajotoimistoissa on tavanomaista, että toimistot yhdistyvät ja jakautuvat taas uudelleen ja henkilöstö liikkuu toimistosta toiseen. Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:ssä henkilöstön pysyvyys on ollut erinomaista, mikä kertoo hyvästä yhteishengestä ja vahvasta jaetusta visiosta.

Perustajien mukaan keskittyminen tiettyyn liiketoiminta-alaan on ollut hyvä valinta. Suuri menestystekijä on ollut myös onnistuneet rekrytoinnit. Kaksi vuotta sitten asianajotoimisto avasi toisen toimipisteensä Tampereelle vuonna 2016. Näkymät ovat suotuisat ja töitä alalla näyttää riittävän.

Kuhanen, Asikainen & Kanervan uudistuva osakaskunta ja nuoremmat juristit saavat näyttää seuraavan 20 vuoden aikana haluavatko he muuttaa asianajotoimiston kurssia. Lisäksi kunkin perustajan perheestä ainakin yksi lapsi on suunnannut alalle. Ehkä joku heistäkin nähdään tulevaisuudessa toimiston asianajajana.

Juhlavuoden kunniaksi perustajamme kertovat tuoreessa Ajankohtaista kiinteistöjuridiikassa 2019 -vuosijulkaisussamme, mitä kaikkea asianajotoimiston kahteen vuosikymmeneen on sisältynyt: mistä lähdettiin liikkeelle, miten kiinteistöala on ajan kuluessa muuttunut ja miltä tulevaisuus näyttää. Lue tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn