Kysy taloyhtiöstä: Voiko ilotulitteita ampua taloyhtiön pihalla?

Jos taloyhtiön tontti on riittävän suuri ja sijaitsee sopivan etäisyyden päässä rakennuksista ja ihmisistä, ilotulitteiden käyttö voi olla mahdollista. Taloyhtiö voi päättää asiasta itse.

Ilotulitteet ovat juhlien kohokohta, mutta niiden käyttöä erityisesti asutusalueilla määrittelevät lait ja määräykset. Lain mukaan ilotulitteiden käyttö ei saa aiheuttaa vaaraa ihmisille tai omaisuudelle. Monissa kaupungeissa on pelastuslaitosten rajaamia alueita, joissa raketteja ei saa ampua. Raketit ohjauskeppeineen putoavat alas räjähdyksen jälkeen, joten ilotulitteiden käyttöä asutusalueiden keskellä tulisi välttää.

Kysymys siitä, voiko ilotulitteita ampua taloyhtiön pihalla, ei ole yksinkertainen. Taloyhtiöiden piha-alueet ovat usein melko pieniä ja vaarana on, että tulitteet lentävät ikkunoihin, parvekkeelle tai ulkona liikkuvien päälle aiheuttaen palovaaran tai henkilövahinkoja. Raketin ampuja vastaa kaikista aiheuttamistaan omaisuus- ja henkilövahingoista.

Jos taloyhtiön tontti on riittävän suuri ja sijaitsee sopivan etäisyyden päässä rakennuksista ja ihmisistä, ilotulitteiden käyttö voi olla mahdollista. Taloyhtiö voi itsenäisesti päättää, sallitaanko ilotulitteiden käyttö sen alueella. Tämä päätös voi perustua moniin seikkoihin, kuten turvallisuuteen, meluhaittoihin ja yleiseen viihtyvyyteen. Asukkaan on aina tarkistettava taloyhtiön edustajalta, kuten isännöitsijältä, onko ilotulitteiden käyttö sallittua.

On hyvä muistaa, että ilotulitteet voivat häiritä naapureita ja eläimiä. Myöhäistä ilotulitteiden ampumista tulee siis välttää ja kaikki jäänteet on siivottava käytön jälkeen. Ilotulitteiden käyttö taloyhtiön pihalla vaatii aina vastuullisuutta, huolellisuutta ja sääntöjen noudattamista.

Turvallisuus ennen kaikkea, noudata näitä ohjeita:

  • Varmista, että ilotulitteet ammutaan riittävän kaukana rakennuksista, ajoneuvoista ja ihmisistä.
  • Käytä suojalaseja ja älä koskaan kumarru suoraan ilotulitteen ylle sytyttäessäsi sitä.
  • Käytä vain virallisesti hyväksyttyjä ja laillisia ilotulitteita.
  • Pidä sammutuspeite tai vesisanko lähellä mahdollisten tulipalojen varalta.
  • Älä käytä ilotulitteita alkoholin vaikutuksen alaisena.

Jaa kirjoitus

Facebook
Twitter
LinkedIn