Vuoden nuori taiteilija 2020 on Jaakko Hukkanen

Kuvataiteen kandidaatti Jaakko Hukkanen tutkii töissään mielen maisemia ja herkkyyden voimaa.

Kuhanen, Asikainen & Kanerva -asianajotoimisto on valinnut Vuoden nuoreksi taiteilijaksi 2020 kuvataiteilija Jaakko Hukkasen. Hän ammentaa töihinsä inspiraatiota italialaisesta maalaustaiteesta ja inhimillisestä herkkyydestä.

Italialaisen renessanssiajan maalaustaiteen lisäksi Hukkasta inspiroivat esittävän modernistisen taiteen edustajat sekä erilaiset tunnemaailmat. Kuhanen, Asikainen & Kanervan hankkimassa nimeämättömässä öljymaalauksessa korostuu kokemus sisäisestä rauhasta. 

Hukkanen käyttää perinteisiä materiaaleja ja käyttää kankaiden pohjustamiseen itse valmistamia pohjusteita. Öljyväreihin hän sekoittaa tarvittaessa mehiläisvahaa, joka antaa sille samettisen, mattaisen hehkun. Hän kertoo, että materiaalit ja tekniikat ovat pitkälti samoja kuin jo taidehistorian hyvin varhaisilla kuvataiteilijoilla.

Hukkanen on ollut lapsesta saakka luova, mutta ei ammatinvalintavaiheessa pitänyt taidetta varteenotettavana uravaihtoehtona. Vahva sisäinen motivaatio ja itsensä ilmaisun tarve kannusti kuitenkin hakeutumaan uudelleen maalaamisen pariin reilu vuosikymmen teini-iässä heränneen innostuksen jälkeen.

Kun taiteen tekemiselle ei tuntunut jäävän arjessa tarpeeksi aikaa, Hukkanen otti opintovapaata ja meni vuodeksi Oriveden opistoon. Siellä visio kirkastui. Kuvataideakatemian ovet avautuivat taidemaalarille ensimmäisellä yrittämällä. Kanditutkinnon jälkeen vuorossa ovat maisteriopinnot.

– Taide on parhaimmillaan pysähtymisen ja itsereflektion väline, ponnahduslauta omille ajatuksille. Koen, että tarvitsemme kiihtyvässä maailman sykkeessä välillä myös rauhaa, hiljaisuutta ja lohtua, Jaakko Hukkanen pohtii.

Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy nimeää vuosittain Vuoden nuoren taiteilijan, jonka uraa tuemme teoshankinnoilla. Jaakko Hukkasen teoksia on esillä Helsingin ja Tampereen toimistoillamme. Lue taiteilijan haastattelu tästä.

Kuvataideakatemian näyttelyt ovat erinomainen keino tutustua kotimaisen taidekentän nouseviin nimiin. Kandinäyttely järjestetään normaalisti syksyisin, maisterinäyttely keväisin.

Jaa kirjoitus

Facebook
Twitter
LinkedIn