Uusien kirjojen aiheena taloyhtiöriidat ja työlainsäädäntö

Asianajotoimistomme lakimiesten kirjoittamien ja toimittamien teosten lista on jälleen kasvanut. Senior Legal Advisor Keijo Kaivanto on ollut mukana yhteensä neljän äskettäin julkaistun teoksen päivittämisessä ja kirjoittamisessa. Uusien kirjojen aiheena ovat muun muassa taloyhtiöriidat ja työlainsäädäntö

Taloyhtiöriidat – Vinkkejä erimielisyyksien hallintaan -kirja kertoo, millaisista asioista taloyhtiöissä tavallisimmin syntyy riitoja ja miten noita riitoja voidaan ratkoa. Kirja esittelee erilaiset riidanratkaisutavat hyvine ja huonoine puolineen (mm. neuvottelu, sovittelu tuomioistuimessa tai sen ulkopuolella, tuomioistuinkäsittely). Kirjassa on runsaasti vinkkejä, joita taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä voivat hyödyntää riitatilanteissa. Kirja kannustaa ehkäisemään riitoja ennalta ja suhtautumaan erimielisyystilanteisiin rakentavasti. Näin säästyy aikaa ja kustannuksia, kun riitatilanne ei pääse tulehtumaan ja pitkittymään. Kirjan ovat kirjoittaneet Jenni Hupli ja Keijo Kaivanto.

Kiinteistölainsäädäntö 2017

sisältää kiinteistönvälityksen, vuokravälityksen, vuokraustoiminnan ja isännöinnin keskeisen lainsäädännön. Teoksessa on mukana LKV- ja LVV-kokeessa tarvittava lainsäädäntö. Säädösten ja oikeustapausten lisäksi teoksessa on laaja asiahakemisto. Teoksen ovat toimittaneet Keijo Kaivanto ja Tuomas Kokkonen.

Esimiehen käsikirja 2017

tarjoaa helpon, nopean ja vuosittain päivittyvän tietopaketin johtajille, esimiehille sekä henkilöstö- ja palkkahallinnon ammattilaisille kaikissa työsuhteisiin liittyvissä kysymyksissä. Kirjan alussa selostetaan kootusti vuosien 2015 ja 2016 keskeiset muutokset työlainsäädännössä, työlainsäädännön muutoksia vuonna 2017 ja kommentoidaan korkeimman oikeuden työoikeudelliset ratkaisut vuosilta 2015. Tämän vuoksi kirja sopii kaikkien esimiesten ja henkilöstöhallinnon ammattilaisten vuosikirjaksi. Kirjan ovat kirjoittaneet Harri Hietala, Keijo Kaivanto sekä Elisa Valvisto.

Työsopimus ja ehdot erityistilanteissa -teoksessa

on kuvattu ne työsopimuksen osat, jotka on oltava kaikissa työsopimuksissa ja laista suoraan tulevat työsuhteen ehdot. Ennen kaikkea teos käsittelee erityistilanteita ja niistä sopimista. Teoksessa käsitellään myös sellaiset työn tekemistä koskevat tilanteet, joita ei pidetä työsuhteena. Teos sopii oppaaksi työsopimuksen laadintaan erityistilanteissa, ja kertoo mistä ja miten voidaan sopia työsuhteen osapuolten kesken työsuhteen ja muun työn tekemistä koskevan sopimussuhteen aikana. Kirjan ovat kirjoittaneet Harri Hietala, Mikko Hurmalainen sekä Keijo Kaivanto.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn