Vuoden nuori taiteilija on Maisa Majakka

Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy on valinnut vuoden 2018 nuoreksi taiteilijaksi keramiikkataiteilijan, kuvataiteen kandinaatin Maisa Majakan. Majakan työt tutkivat merkityksellisiä kohtaamisia ihmisten välillä.

Kuvataideakatemiassa vuonna 2015 kuvanveisto-opintonsa aloittaneen 29-vuotiaan Maisa Majakan figuratiivisten keramiikkatöiden innoittajana toimivat usein pienet, mutta merkitykselliset asiat Majakan omassa elämässä ja ihmissuhteissa. Majakan tärkeä inspiraation lähde on ihmisten välisen vuorovaikutuksen tarkkailu. Tuoreiden ideoiden ohella Majakka hyödyntää monesti arkistojen kätköistä löytyneitä teemoja, jotka ovat edelleen ajankohtaisia.

Majakka ottaa teoksillaan kantaa esimerkiksi sukupuolen representaatioon ja haastaa mielellään taiteen perinteistä naiskuvaa. Majakkaa kiinnostavat myös kantaaottavat ja persoonalliset teokset, jotka tuovat uutta eloa kaupunkiympäristöön ja toimisto- ja taloyhtiötiloihin.

Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy nimeää vuosittain Vuoden nuoren taiteilijan.  Tuemme lahjakkaan taiteilijan uraa teoshankinnoilla. Maisa Majakan keramiikkatyöt ovat pian esillä Helsingin ja Tampereen toimistoillamme. Taiteilijan haastattelu on kokonaisuudessaan luettavissa Ajankohtaista Kiinteistöjuridiikassa  2019 -vuosijulkaisussamme, joka ilmestyy tammikuussa.

Facebook
Twitter
LinkedIn