Vuoden nuori taiteilija 2023 on valittu

Kuvataiteilija Kerttu Saalin öljyvärimaalaukset herättelevät aisteja ja assosiaatioita. 

Asianajotoimistomme on jo vuodesta 2011 lähtien nimennyt vuosittain lahjakkaan nuoren taiteilijan tukien tämän uraa teoshankinnoilla. Eri taiteilijoiden teoksia on laajasti esillä Helsingin ja Tampereen toimistoillamme.

Valintamme vuoden nuoreksi taiteilijaksi 2023 on helsinkiläinen kuvataiteilija Kerttu Saali.

Saalin öljyvärimaalausten kantavia teemoja ovat väri ja valo. Hän nauttii maalaamisessa ennen kaikkea vapaudesta. Saali kertoo työskentelevänsä intuitiivisesti ja spontaanisti tuoden taiteeseen havaintoja ympäröivästä maailmasta. Väri- ja muotoaiheet syntyvätkin usein luonnossa koetuista kauniista ja mieleenpainuvista yksityiskohdista. Saalin maalauksia reunustavat veistokselliset puukehykset, jotka ovat aktiivinen osa teosta. Näin teoksissa oleva liike ei pysähdy kankaan reunoille, vaan karkaa kehyksiin ja kurottautuu kosketukseen ympäristön kanssa.

Kerttu Saali valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2023. Hänen töitään on ollut esillä muun muassa Galerie Forsblomilla. Lisäksi hän on osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla, mukaan lukien Nuoret taiteilijat 2023 Taidehallissa sekä Summer babes Talvipuutarhassa. Parhaillaan Saali työstää teoksia yksityisnäyttelyyn keväälle 2025.

Tutustu Kerttu Saalin teoksiin osoitteessa:

www.kerttusaali.com

Taiteilijan haastattelu on kokonaisuudessaan luettavissa vuoden 2024 alussa julkaistavassa Kiinteistöjuridiikan ajankohtaiskatsauksessamme.

Tutustu aiempien vuosien valintoihimme tästä.

Kuva: Nina Kaverinen

Facebook
Twitter
LinkedIn